×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /hsphere/local/home/medicfakcp/mf.unsa.ba/podaci/galerija/AIDS_2015
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: podaci/galerija/AIDS_2015

U punom amfitetaru Medicinskog fakulteta UNSA dana 01.12.2015 godine održan je Javni čas pod nazivom "Ostvarili smo uspjeh. Održimo ga!" u čast obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Javni čas je u 11.55 otvorila Dekan Medicinskog fakulteta Prof. dr Almira Hadžović-Džuvo nakon koje su svoja stručna predavanja održali:
Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a , Prof.dr. Semra Čavaljuga, Prim. dr. Zlatko Čardaklija, Prim.dr. Jelena Firesku (Centar za dobrovoljno i povjerljivo savjetovanje i testiranje u Foči), Doc.dr. Nermana Mehić-Basara i Prim. dr. Nešad Šeremet.

Studenti Medicinskog fakulteta u okviru aktivnosti BoHEMS-e prezentirali su rezultate ankete koja je provedena medju studentima o poznavanju bolesti sa ciljem provođenja daljih aktivnosti na smanjenju stigme koja prati ove bolesnike u društvenoj zajednici.

Zadovoljstvo nam je što je pored nastavnika, suradnika i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ovom predavanju prisustvovalo i oko 50 studenata Medicinskog fakulteta u Foči.

Podsjećamo da je u isto vrijeme Javni čas održan i na medicinskim fakultetima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Banja Luci.

{gallery}galerija/AIDS_2015{/gallery}