U punom amfitetaru Medicinskog fakulteta UNSA dana 01.12.2015 godine održan je Javni čas pod nazivom "Ostvarili smo uspjeh. Održimo ga!" u čast obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Javni čas je u 11.55 otvorila Dekan Medicinskog fakulteta Prof. dr Almira Hadžović-Džuvo nakon koje su svoja stručna predavanja održali:
Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica UN-a i rezidentna predstavnica UNDP-a , Prof.dr. Semra Čavaljuga, Prim. dr. Zlatko Čardaklija, Prim.dr. Jelena Firesku (Centar za dobrovoljno i povjerljivo savjetovanje i testiranje u Foči), Doc.dr. Nermana Mehić-Basara i Prim. dr. Nešad Šeremet.

Studenti Medicinskog fakulteta u okviru aktivnosti BoHEMS-e prezentirali su rezultate ankete koja je provedena medju studentima o poznavanju bolesti sa ciljem provođenja daljih aktivnosti na smanjenju stigme koja prati ove bolesnike u društvenoj zajednici.

Zadovoljstvo nam je što je pored nastavnika, suradnika i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ovom predavanju prisustvovalo i oko 50 studenata Medicinskog fakulteta u Foči.

Podsjećamo da je u isto vrijeme Javni čas održan i na medicinskim fakultetima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Banja Luci.