×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /hsphere/local/home/medicfakcp/mf.unsa.ba/podaci/galerija/posjeta_Premijera_KS
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: podaci/galerija/posjeta_Premijera_KS

 

Medicinski fakultet UNSA dana 16.12.2015 godine, posjetio je premijer Kantona Sarajevo g. Elmedin Konaković. Posjeta je imala za cilj upoznavanje Premijera sa rezultatima niza aktivnosti koje je Medicinski fakultet realizirao u 2015. godini sa ciljem unaprijeđenja nastavnog procesa, stvaranja boljih uslova za nastavne aktivnosti studenata ali i poboljšanja uslova za naučno-istraživački rad.

Dekan Medicinskog fakulteta Prof. dr Almira Hadžović-Džuvo i prodekan za nastavu Prof. dr Mirsad Dorić upoznali su Premijera g. Konakovića sa specifičnostima edukacije budućih doktora medicine i nužnosti aktivnog uključivanja Medicinskog fakulteta u predstojeću reformu zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo. Premijer KS uputio je čestitke za dosadašnji uspješan rad Fakulteta dajući punu podršku budućim aktivnostima koje vode pozitivnim promjenama, posebno onim usmjerenim ka realizaciji strategije visokog obrazovanja Kantona Sarajevo kao budućeg internacionalnog studentskog grada. Dekan Fakulteta Prof. dr Almira Hadžović-Džuvo prezentirala je projekte Fakulteta čija realizacija će započeti u 2016. godini, a koji imaju za cilj da Medicinski fakultet još značajnije približe evropskim standardima u medicinskoj edukaciji. U toku razgovora razmatrana je i aktuelna problematika završetka integracije Univerziteta u Sarajevu .

Nakon razgovora Premijer KS obišao je dio prostora u kojem se odvija nastavni proces kao i zdravstvena djelatnost Medicinskog fakulteta (Katedra za patologiju). U toku obilaska Premijer je imao priliku vidjeti i upravo završen novi laboratorij Katedre za mikrobiologiju koja će svečano biti otvoren u januaru 2016. godine.

{gallery}galerija/posjeta_Premijera_KS{/gallery}