Folia Medica

Čast nam je objaviti da je časopis Medicinskog fakulteta "Folia Medica Facultatis Medicinae Universitatis Saraeviensis" od spetembra indeksiran u HINARI bazi podataka. 

Ujedno, želimo najaviti i novi redizajnirani, sadržajno i grafički inovirani izgled časopisa kao i novu internet stranicu časopisa preko koje će se moći slati radovi.  

Uređivački tim će, kroz inovirani koncept budućih izdanja, za svaki broj najaviti temu broja sa fokusom na akutelni globalni javnozdravstveni problem gdje će stručnjaci iz pojedinih oblasti predstavljati vlastite rezultate istraživanja, zapažanja i smjernice.

 

Poseban fokus uređivačkog tima će biti na tome da se studentima doktoralnog studija omogući prostor i pomoć pri objavljivanju naučnoistraživačkih radova i stoga ovom prilikom pozivamo mlade naučnike i mentore da se, ukoliko žele objaviti vlastite rezultate rada, obrate redakciji časopisa na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.