Kongresi, seminari, skupovi

Centar za kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa UNICEF-om, Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Agencijom za lijekove i medicinska sredstva BiH, Zavodom za javno zdravstvo FBiH te drugim lokalnim i međunarodnim partnerima organizira interaktivnu edukaciju/radionicu iz oblasti vakcinologije, pod nazivom "Važnost vakcinacije".

Edukaciju će sprovesti renomirani međunarodni i domaći predavači. Cilj ove edukacije je podizanje stanja svijesti o značaju vakcinacije i u konačnici poboljšanja vakcinisanosti djece u BiH. S tim u vezi planirano je provođenje niza edukacija za ljekare, drugo medicinsko osoblje i roditelje.

Prva edukacija/radionica za 50 polaznika je planirana za petak, 10. marta 2017. godine, a druga edukacija/radionica za drugih 50 polaznika za subotu, 11. marta 2017. godine.
Prva i druga edukacija su primarno namijenjene ljekarima pedijatrima i ljekarima obiteljske medicine koji se u svojoj praksi susreću s vakcinacijom male djece.

Troškove participacije na edukaciji za ljekare polaznike će pokriti UNICEF. Oficijelni jezici edukacije će biti BHS i engleski jezik uz dvosmjeran profesionalni simultani prevod. Edukacija će se održati u zgradi UNICEF-a, ul. Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo (iza tržnog centra Importanne), sa početkom u 8.30 sati.

Prijavu na edukaciju ljekari mogu izvršiti putem email adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pozivom na broj telefona 033 216 145, najkasnije do petka, 17. februara 2017.