Proces ocjenjivanja prijavljenih CEEPUS mreža za akademsku 2015/16 godinu završen, a informacije o uspješno ocijenjenim mrežama koje imaju status ‘Ready for Mobility’, tj. mrežama koje će biti aktivne u 2015/16. su dostupne na slijedećim linkovima:

www.ceepus.info/public/network/network.aspx i

www.ceepus.info/public/network/network_info.aspx

Također se mogu naći informacije o tome koliko je mrežama dodijeljeno mjesečnih stipendija za razmjenu u 2015/16 godini, kao i Umbrella mrežama (koje formalno imaju pravo učešća, ali im još uvijek nisu dodijeljeni stipendijski mjeseci).


Do 15. juna je otvoren poziv za apliciranje pojedinaca (studenti i profesori) unutar CEEPUS mreža za zimski semestar putem on-line sistema na www.ceepus.info.

Neke partnerske zemlje poput BiH, nude opciju prijave i određenog broja Freemover-a za zimski semestar, sa početkom apliciranja od 01.07.2015.

Zemlje koje nude određeni broj mjesečnih stipendija za Freemover kategoriju u zimskom semestru su: Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Moldavija i Mađarska.

Više informacija o Freemover stipendijama u Mađarskoj dostupno putem linka: http://www.tka.hu/new/3152/ceepus-freemover-mobility-scholarships-call-for-applications.